Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić posjetio Tehnološki park u Posušju

Nesumnjivo je da Tehnološki park u Posušju plijeni sve više pozornosti, ne samo u općini i županiji, nego i preko granice. Naime,  Tehnološki park Posušje posjetio je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, gdje su ga dočekali načelnik Ante Begić, voditelj Tehnološkog parka Posušje Stipe Bešlić te voditelj Logističkog centra Ivan Milićević.

Iznesena su iskustva vezana za tijek razvoja u Posušju u zadnjih dvadeset godina, sami primjer prakse koji je realan i opipljiv u cilju približavanja  poduzetnog razvoja, projektnog pristupa i podrške razvoja te metode koje su provedene u Tehnološkom parku Posušje, koje bi mogle biti implementirane i u Imotskom.

„Impresioniran sam Tehnološkim parkom u Posušju, povezanost lokalne samouprave s mladim ljudima koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, oni koji su nešto napredniji kroz daljnje školovanje, da mogu ovdje u praksi primjenjivati nove tehnologije i inovacije. Bit ove priče je lokalna zajednica kao što je općina Posušje te čestitam onima koji su ovu ideju implementirali u razvojni proizvod te edukaciju na mlade ljude“ izjavio je za naš radio gradonačelnik grada Imotskog Ivan Budalić, koji je nadodao da je suradnja između općine Posušje i grada Imotskog jako dobra te je najavio i ponovni posjet.

Načelnik Ante Begić je kazao da je bilo izrazito zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika Budalića te ga upoznati sa svim aktivnostima i procesima koji se odvijaju u Tehnološkom parku, gdje su sagledane sve mogućnosti koje mogu pomoći i gradu Imotskom te se nada da će sve ove informacije pomoći gradonačelniku da dodatno unaprijedi poduzetništvo i da će pomoći i gospodarstvenicima s eventualnom izgradnjom jednog ovakvog objekta u Imotskom.

Zanimljivo je spomenuti i da je mladi poduzetnik iz Imotskoga Mario Ljubičić, koji je izumio električni bicikl, za svoj izum tražio dijelove po cijeloj Europi te ih na kraju našao u samo pet kilometara udaljenom Posušju, u Tehnološkom parku s kojim sada ima jako dobru suradnju.